Värdera bostaden och renovera därefter

Värdera bostaden och renovera därefter

En bostad kan öka i värde på olika sätt, bland annat genom att investera i diverse byggprojekt som ökar bostadens värde. Att värdera sin egen bostad är ett sätt att få reda på vad ens bostad är värd och vad som skulle kunna öka värdet på den. Då blir det lättare att utföra renoveringsprojekt som garanterat blir en investering.

Värdera din bostad innan byggprojektet

Den vanligaste orsaken till att värdera bostad är i samband med en försäljning eller en omfinansiering av bolånet. Dock kan man värdera en bostad av andra skäl, till exempel för att få veta vilka åtgärder man skulle kunna vidta för att öka dess värde. En mäklare kan komma och värdera bostaden samt ge värdefulla tips på vad som skulle göra bostaden mer attraktiv på bostadsmarknaden. På så vis blir det lättare att veta vilken typ av åtgärder som blir en investering. Annars är risken stor att man genomför dyra och komplicerade byggprojekt som inte alls påverkar bostadens värde väsentligt. Ett tag var det till exempel väldigt populärt med öppen planlösning, men nu har väggarna börjat komma tillbaka igen. Att börja riva väggarna för att man tror att trenden just nu är öppen planlösning är därför ingen bra idé. Ta istället reda på vad som gäller med en mäklare för att få veta vad de senaste trenderna är just nu och vad bostadsköpare efterfrågar. Boka en tid med en mäklare nära dig och få svar på dina frågor.

Bygg och renovera – inte bara för att investera

Många ser sin bostad som en investering. På många sätt är bostaden en investering rent ekonomiskt, men man får inte glömma bort att den i första hand är en bostad där man ska leva och bo. Att bygga och renovera en bostad blir på många sätt en investering, men det får inte gå ut över livskvaliteten. Att bo i ett byggprojekt är inte roligt då det tär på vardagen och ens rutiner. Det är också viktigt att inte bara bygga och renovera enbart för att det ska bli en ekonomisk investering utan främst för att man själv ska trivas bättre i bostaden.

Om författaren

svartmandag.se administrator