Investera i badrummet – bygg rätt

Investera i badrummet – bygg rätt

Badrummet är en del av bostaden som har stor betydelse för bostadens värde. Att investera i badrummet är därför ett sätt att se till så att bostaden får ett högt slutpris i samband med en försäljning. Om du vill bygga eller renovera ett badrum med syftet att höja bostadens värde, kan du bland annat välja att installera en duschkabin.

Att bygga som investering

Det byggs och renoveras en hel del runt om i landet, inte minst badrum. Badrummet är nämligen en del av bostaden som spelar stor roll när det kommer till hur mycket en bostad är värd på bostadsmarknaden. Den som vill se till att göra sin bostad så attraktiv som möjligt, gör därför rätt i att utföra en renovering av badrummet. Den som bygger nytt från grunden gör också rätt i att ta hänsyn till badrummets utförande så att badrummet byggs med utgångspunkten att bli en investering för bostaden. På så vis säkerställer man att bostaden får rätt förutsättningar för att bli en långsiktig investering och man slipper därför förhoppningsvis även att renovera ytterligare i samband med en kommande försäljning.

Så blir badrummet en investering

För att badrumsrenoveringen eller byggnationen ska bli en investering finns det flera saker man kan ha i åtanke innan man sätter igång. Det viktigaste är att se till så att projektet utförs av byggföretag med rätt kompetens. Våtrum ställer nämligen höga krav på kompetens och därför får man inte själv utföra någon form av renovering i badrummet, inte heller får hantverkare utan rätt kompetens göra det. Se därför alltid till att bara anlita byggföretag som har rätt behörigheter. Utöver det gäller det att se till att göra badrummet attraktivt genom att använda sig av rätt material och inredning. Exempelvis kan man:

  • Installera en duschkabin.

En duschkabin är ett lyxigt alternativ till badkaret. Därför gör man rätt i att välja en snygg duschkabin när man ska renovera eller bygga ett nytt badrum. Anledningen till varför duschkabinen är ett bättre alternativ till badkaret beror främst på att det är mer användarvänligt för gemene man oavsett ålder.

  • Sätta kakel på väggarna.

När en omfattande badrumsrenovering ska göras är det en bra idé att byta ut våtrumstapeten till kakel. Kakel är nämligen något som markant ökar värdet på bostaden då det anses vara mer lyxigt. Välj med fördel ett kakel som har karaktär för att skapa den där lyxiga känslan. Ett klassiskt, vitt och billigt kakel kan nämligen ge motsatt effekt.

  • Köpa nya vitvaror.

En betydande del av badrummets värde sitter i vitvarorna. Hur gammal tvättmaskinen och torktumlaren är spelar därför stor roll för värdet. Man behöver inte byta vitvaror vartannat år, men om de man har är äldre än fem år gör man rätt i att sälja dem då de fortfarande har mycket kvar att ge och istället investera i några helt nya vitvaror inför en bostadsförsäljning.

  • Installera golvvärme.

Oavsett om man bygger nytt från grunden eller ska renovera sitt badrum, är golvvärme en bra investering. Golvvärme är nämligen en investering på många sätt, bland annat för livskvaliteten och för bostadens värde.

Om författaren

svartmandag.se administrator