Bygga ut huset

Bygga ut huset

Om du har behov av fler kvadratmetrar kan det vara ett bra alternativ att bygga ut huset istället för att flytta. Ibland kan det ur ett ekonomiskt perspektiv vara bättre att bygga ut än att sälja och byta hus. Om du dessutom gillar området du bor i är ombyggnation bättre. När du bygger ut huset är det mycket att tänka på, allt från att kontakta en bra arkitekt till att i slutet bestämma tapeter och inredning för den nya boytan. När du ska bestämma tapeter till den nya utbyggnaden kan du botanisera i sortimentet som Familjetapeter har för att hitta rätt tapeter. Familjetapeter är en tapetbutik på nätet som har riktigt bra tapeter till hemmets alla rum.

Ansök om bygglov hos kommunen

Men det första som du ska göra när du har bestämt dig för att bygga ut huset är att hitta en arkitekt som kan göra ritningar på din utbyggnad. En arkitekt vet vad som krävs och vilka regler som gäller när det kommer till utbyggnader. Arkitekten kan utifrån detaljplanen och dina önskemål komma fram till en möjlig lösning. När ritningen är färdig är det dags att ansöka om bygglov hos kommunen. Det kan vara en process som drar ut på tiden och som kan bidra till frustration. Du kan alltid överlåta ansvaret kring bygglovet till arkitekten som då sköter ärendet och om det behövs några kompletterande uppgifter. Det kan vara skönt att låta någon annan hålla i trådarna.

Skriv bra avtal med byggaren

När bygglovet är godkänt är nästa steg att planera detaljerna för vilka material som är bäst för tillbyggnaden. Du behöver även konstruktionsritningar när kommunen godkänt ansökan. När du har ritningarna färdiga och detaljplanen är det även dags att kontakta en byggare som kan ge dig en offert på hur mycket hela kalaset kommer kosta. Konstruktionsritningarna ska du ge till byggaren som ska bygga ut huset. Oavsett vem du anlitar för bygget är det viktigt att du skriver bra avtal och att allt är solklart vad byggaren ska göra. När det finns tydliga avtal minskar du risken för att en konflikt ska uppstå i ett senare skede.

Om författaren

svartmandag.se administrator