Bygga attefallshus på tomten

Bygga attefallshus på tomten

Att ha ett attefallshus på tomten är guld värt när du får gäster. Då kan dina gäster ha ett eget litet krypin, vilket är skönt om de ska stanna länge. Du behöver inget bygglov för att sätta upp ett attefallshus på din tomt. Om du inte har en slät och fin tomt kan du behöva göra lite markarbete. Om så är fallet är en minigrävare perfekt att använda, hyr minigrävare och gör markarbetet snabbt och smidigt. Hyr en minigrävare till en prisvärd summa och få en bra grund för ditt attefallshus. Det finns olika minigrävare att hyra, hitta en som passar för ditt behov.

Attefallshus är undantagna från bygglovskrav

För dig som äger ett bostadshus på en tomt finns det möjlighet att bygga upp ett attefallshus. Det krävs inget bygglov, just attefallshus är undantagna från den regeln. Dock måste kraven för ett attefallshus uppfyllas för att undantas från bygglov. Ett attefallshus får inte vara större än 30,0 kvadratmeter och taknockshöjden får inte vara högre än fyra meter. Attefallshuset måste även vara fristående och inte sitta ihop med bostadshuset. Alla regler finns på Boverkets hemsida ifall du vill veta mer om vad som gäller för attefallshus.

Hyr ut ett attefallshus

Det går att göra attefallshus väldigt fina och beboeliga invändigt. Om du tar vara på varenda kvadratmeter och har någon form av loft kan det bli som en liten lägenhet. Vill du ha en lyxigare variant av attefallshus kan du välja att dra in vatten och avlopp. Det kostar dock en hel del att göra det men kan i vissa fall vara värt det. Du kan bygga ett attefallshus och hyra ut för att få en extra inkomst varje månad. Om du bor på en attraktiv ort är det en väldigt bra idé, då kan attefallshuset också betala sig självt.

Om författaren

svartmandag.se administrator