Hitta en seriös hantverkare

När du ska anlita en hantverkare är det mycket viktigt att du väljer ett företag som du kan känna dig trygg med. Det kan vara lätt hänt att man går enbart efter priser och på så sätt blir mycket besviken när det är dags att sätta igång eller när arbetet sägs vara utfört. Idag finns det många riktigt duktiga företag att använda sig av, men vad är det man ska tänka på och hur vet man om en hantverkare är seriös eller inte?

F-skatt – Den hantverkare som du väljer att anlita ska vara registrerad för F-skatt. I annat fall är det du som står för arbetsgivaravgifterna och du kan inte nyttja ROT-avdraget och sänka dina kostnader.

Referenser – En seriös hantverkare ska kunna lämna ut referenser till kunder utan att blinka. Se till att faktiskt kontakta referenserna och fråga hur de upplevde företaget. Här finns oftast mycket information att hämta.

Utbildning och licens – Det företag som du väljer ska ha hantverkare som är utbildade och licenserade inom området. Det är extra viktigt om det är VVS och el som det handlar om, men ska gälla i alla situationer.

Skriv avtal – Ett företag som inte vill skriva ett avtal eller som tycker att ett muntligt avtal räcker bör du undvika. Det ska alltid finnas ett tydligt avtal om vad som ingår och hur mycket du ska betala. Båda parter ska erhålla en kopia av avtalet.

Försäkring och garanti – Välj aldrig en hantverkare vars företag inte kan erbjuda dig en försäkring och en garanti på arbetet.