Kan en renovering höja värdet på bostaden?

En mycket vanlig orsak till att man väljer att renovera sitt hem är för att man önskar höja värdet på sin bostad. En renovering kan fräscha upp, modernisera och se till att ditt hem får en stilren design som är helt rätt i tiden. Att renovera för att höja värdet är väldigt vanligt, men är en renovering verkligen en garanti?

Ett vanligt missförstånd är att en renovering alltid kommer att ligga till grund för att du ska få ett högre pris för din bostad i samband med en försäljning. Även om man gärna hade velat att så var fallet, så stämmer det inte alltid överens med verkligheten. För att din renovering faktiskt ska kunna höja värdet på din bostadsrätt eller hus måste den vara så omfattande att det gör en markant skillnad. Om du byter ut köksluckorna kommer det inte att vara en tillräckligt stor förbättring för att göra skillnad vid en försäljning.

Renoveringar som gör skillnad

Har du ändå bestämt dig för att renovera för att höja värdet på bostaden ska du nu vara extra uppmärksam. Här nedan har vi nämligen listat de utrymmen som kommer att ha störst påverkan på värdet.

  • Renovera köket
  • Renovera badrummet
  • Renovera taket
  • Renovera källaren

Även om dessa utrymmen kan ge en värdeökning på 25-150 % så finns det ytterligare ett område som ger den tveklöst högsta värdehöjningen. Altanen. Om du skapar en riktigt snygg, modern och fin altan kan detta faktiskt ge en värdeökning på hela 200 %. Det bästa är om du lyckas placera altanen i söderläge, eftersom detta är mest eftertraktat. Dock kan också norrläge vara av intresse om utsikten är fin.