Bergspräckning när du ska bygga ut

Har du en tomt med berg eller stora stenblock kan bergspräckning behövas för att det ska vara möjligt att bygga ut din fastighet. Berg som ligger precis vid din villa kan kännas hopplösa att göra något åt, med den här skonsamma metoden kan din tomt förvandlas.

Vad är bergspräckning?

Du har säkert hört talas om bergsprängning, men kanske inte om bergspräckning? Det är ett alternativ till sprängning som är skonsammare och därför kan användas utan att det blir samma risker för närliggande bebyggelse. Bergspräckning kan till exempel gå att göra vid din nuvarande villa. En bergspräckning skapar inte vibrationer på samma sätt som en sprängning, vilket gör att mark och byggnader inte påverkas i alls lika stor utsträckning. Vibrationerna utgör en stor påfrestning, som du slipper om du istället väljer en spräckning. Sprängning kan vara effektivare, men är inte alltid lämpligt att använda just med tanke på risken för skador. Planerar du att bygga ut kan bergspräckning vara en metod som passar bättre.

Skapa en drömträdgård

Med bergspräckning kan du få bort delar av ett berg. Det går också att spräcka större stenar eller stenblock som är i vägen. Med en stenig tomt kan det ofta vara svårt att skapa den trädgård du skulle vilja ha. Vill du till exempel skapa ett trivsamt grönskande område kan stenblock göra att det blir omöjligt. När du blir av med dem kan du anlägga de odlingar du vill ha. Även att få till en bra uteplats med utemöbler kan vara svårt om tomten inte har några jämna ytor. Överlag kan berg och stenblock ställa till det på många sätt. Med bergspräckning går dina problem att lösa. De stenblock du vill bli av med kan delas och transporteras bort. Efter det kan du använda din tomt på det sätt du önskar.