Få en radonsanering och bygg ut nyköpta villan

Om man har köpt sig en villa i Stockholm och vill bygga ut den på bredden eller höjden med extra rum och utrymme, kan man också passa på att se över om det finns radon i huset. Radon är en luktfri gas som kan finnas både i grunden, väggarna eller i vattnet. Visar det sig att man har radon i den köpta villan, kan man av en professionell firma i Stockholm få en trygg radonsanering för ett säkert boende.

Säkert boende med radonsanering

Det är mycket viktigt att inomhusluften fungerar som den ska i den nya villan. Det gäller både en god ventilation och att man inte har giftig radon i huset. Med kompetenta företaget Radea kan man få professionell hjälp med både ventilationen och en eventuell radonsanering om det skulle behövas. Fördelen med att anlita ett kunnigt företag som Radea, är att man får många tjänster under ett och samma tak. Innan man använder sig av en radonsanering, kan den professionella och kompetenta personalen på Radea göra en mätning av radon. Det innebär både snabbmätning, vilket ger en indikation på eventuell radon, eller en långtidsmätning vilket är den säkraste metoden. När man funnit radon kan man sedan få en noggrann radonsanering av Radea med toppmoderna metoder och stor expertis.

Bygg ut huset i säker miljö

Om man vill bygga ut sitt nya hus finns det fler alternativ som man kan använda sig av. Något som kan innebära en hel del arbete men som är väl värt mödan, är att bygga ut huset på höjden. Det finns

smarta tips hur man bygger en extra våning som då kan vara bra att känna till. Då kan det också vara mycket viktigt att man med hjälp av Radea har fått en radonsanering innan påbörjat byggarbete. Då kan man arbeta i en säker miljö och veta om att luften inte längre innehåller något skadligt radon att andas in. Radon kan ge ökad risk för lungcancer under långvarig exponering, eller andra hälsoproblem.

När man ska bygga ut ett hus med ett till våningsplan eller fler rum utåt på längden eller andra projekt, är det alltid bra att känna till regler och krav kring bygglov innan man startar. Något som man alltid ska göra oavsett är att alltid stämma av med kommunen man bor i hur reglerna förhåller sig till det byggprojekt man ska utföra. När man också har ett hus som är radonfritt tack vare en radonsanering av Radea, kan man sedan arbeta med byggprojektet i en säker inomhusmiljö och bo i ren luft.