Små renoveringar som gör mycket

Har du tröttnat på hur ditt hem ser ut men har inte råd att helrenovera? Då finns det faktiskt en hel del smårenovationer som du kan göra. Det krävs inte stora förändringar för att ditt hem ska få ett helt nytt utseende och känsla. Det kan räcka med att du målar om väggarna, eller lägger in ett nytt golv. Du kan även uppdatera ditt hem genom att byta ut alla gardiner, byta plats på tavlor och möblera om rummen.

Fokusera på dörrarna

De flesta hem har ett antal innerdörrar som separerar alla rummen. Det är inte alltid vi tänker på hur dessa dörrar ser ut. Dock bidrar de en hel del till hur hemmets helhet ser ut. Ett tips om du vill renovera ditt hem, men inte har råd eller möjlighet till stora förändringar, är att fokusera på de intressanta och snygga innerdörrar du redan har. Det finns olika alternativ du kan välja mellan när det kommer till dörrarna: Du kan antingen köpa nya eller fixa upp de du redan har. Beroende på vilken typ av dörrar det är kan du måla om dem, du kan även byta ut handtaget. En liten förändring som ett nytt handtag kan faktiskt göra en hel del.

Måla/tapetsera om

Andra renoveringar som inte tar jättelång tid och som kan förändra ditt hem är att måla om väggarna, eller tapetsera om väggarna. Du behöver dessutom inte måla/tapetsera alla väggar, det räcker ibland att du gör om en vägg i ett rum. Bara det kommer göra stor skillnad. Det viktiga är att du vet hur du ska gå till väga när du målar/tapetserar om. Att måla är ofta mycket enklare än att tapetsera, så det kan vara bäst alternativ ifall det är första gången du tar dig an ett sådant jobb. Annars kan du anlita målare som hjälper dig. Men då får du räkna med att det kostar lite mer.

Enkla förändringar i köket

Om du tröttnat på hur ditt kök ser ut kan du snabbt och lätt uppdatera det med några små saker. Du kan byta ut handtagen på alla skåpen och måla om alla skåp och lådor. Bara det kommer ge ditt kök en helt ny känsla. Tänk på att om du använder dig av ljusa färger kommer köket se aningen större ut och mörka färger gör att det ser mindre ut. En annan sak du kan göra är att byta ut bänken. Det behöver dock inte innebära att du tar bort den gamla och sätter in en ny. Idag finns det nämligen dekorplast som du kan klistra fast på din bänk. På så sätt kan du få en bänk som ser ut som marmor även fast det inte är en sådan bänk.